#96 Eric Mantelaers – De OAT: doel, uitdagingen en toekomstige ontwikkelingen

BusySeasonTalks
BusySeasonTalks
#96 Eric Mantelaers – De OAT: doel, uitdagingen en toekomstige ontwikkelingen
/

In de podcast van deze week praten Leo Velthuizen en Tristan Brinkert met Eric Mantelaers, verbonden aan RSM en Zuyd Hogeschool, over de OAT. Ze bespreken het doel, de uitdagingen en mogelijke veranderingen in de toekomst. En voor studenten die hem nog moeten maken geeft Eric handige tips om je goed voor te bereiden.

De OAT (Onderwijs- en Examenregeling Accountancy en Finance) is een cruciaal onderdeel van de bacheloropleiding Accountancy en Finance. Maar wat is het doel eigenlijk en waarom wordt het door veel studenten gezien als die grote olifant op weg naar hun vakbekwaamheid?

Ook praten we met Eric over het belang van een verdere doorontwikkeling van de OAT, waarbij hij onder andere vertelt dat er wordt gekeken naar de integratie van theorie en praktijk in het curriculum. De ontwikkeling van ons vak vraagt dat studenten niet alleen kennis moeten ontwikkelen, maar ook vaardigheden en houdingen die relevant zijn voor het beroep. Dit sluit aan bij de inspanningen in de sector om de kloof tussen de academische wereld en de werkvloer te overbruggen.

En voor studenten die de OAT in zijn huidige vorm nog gewoon moeten doen: naar aanleiding van Eric’s expertise en de ervaringen van Tristan en Leo, bespreken we een aantal tips & tricks waarmee studenten zich nog beter op de OAT kunnen voorbereiden.

Kortom: genoeg redenen om te luisteren naar deze nieuwe aflevering van BusySeasonTalks! En wil je meer interessante gesprekken? Abonneer je dan op BusySeasonTalks.

Voor meer info: hosts@busyseasontalks.nl

Eric noemt in de podcast zijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJsYxF8UidJy_WVJ2JW5F_A? 

Hij heeft ook een nieuwsbrief: https://open.substack.com/pub/accountantsweekly/p/accountants-weekly-8-november-2023?r=eiwk0&utm_campaign=post&utm_medium=web