#66 BST – CSRD en de sleutelrol van de accountant met Barbara Majoor en Peter Schimmel

BusySeasonTalks
BusySeasonTalks
#66 BST - CSRD en de sleutelrol van de accountant met Barbara Majoor en Peter Schimmel
/

Deze podcast gaat in op de uitdaging die accountants hebben om een beperkte mate van zekerheid te geven over de duurzaamheidsinformatie van bedrijven onder CSRD, en hoe dit kan leiden tot een verwachtingskloof tussen wat accountants doen en wat stakeholders verwachten. 

Onze BusySeasonTalks hosts Mücahit Cavdar (PWC) en Tülay Dilsiz-Gedik (Deloitte) gaan in gesprek met specialisten Barbara Majoor (AFM en hoogleraar Nyenrode) en Peter Schimmel (Deskundigonderzoek.nl) over de dilemma’s rondom dit onderwerp. 

In deze podcast gaan zij in op de CSRD, die over 8 maanden van toepassing is op grote OOB’s, gevolgd door alle grote ondernemingen in de EU een jaar later. Accountants zullen een sleutelrol spelen bij het verstrekken van Assurance en verificatie van deze openbaarmakingen, evenals het adviseren van hun klanten over hoe ze hun ESG prestaties en strategie kunnen verbeteren. Ondernemingen leggen straks verantwoording af in een andere wereld. Hoe zit dit eigenlijk met de nu al zo grote verwachtingskloof, wordt die alleen nog maar groter of kunnen die beperkten? 

Zoals in elke sessie trapt Accountant Aleks (EY/ NBA) de sessie muzikaal af en bereidt Marc Schweppe (redacteur accountant.nl) de actualiteiten voor. De drie actualiteiten van deze week waren: workation, werkdruk en duurzaamheid.